Info turism Cernat - Portalul turistic al destinaţiei Cernat

Romana ˇ

Cernat şi împrejurimi

Cernat (în maghiară Csernáton) este un sat în partea de central-estică a județului Covasna, în Depresiunea Târgu Secuiesc, la poalele estice ale munților Bodoc. Este reședința comunei Cernat. Localitatea Cernat este situată în partea de vest a bazinului Tărgu Secuiesc, pe cursul superior al râului Cernat, la o altitudine de 565 m. pe DN11, Brașov - Târgu Secuiesc - Onești.

Prima atestare documentară datează din anul 1332. Descoperirile arheologice făcute pe teritoriul acestui sat, demonstrează însă existența omului aici încă mult înainte, astfel, în locul unde se află biserica reformată, s-a constatat o stațiune cu strat conținând ceramică pictată de caracter Ariușd-Cucuteni, ceramică decorată cu sfoară aparținând culturii Coțofeni și un strat de cultură dacică din a doua epocă a fierului.

Localitatea Cernat şi împrejurimile sale dispune de o varietate bogată de atracţii culturale şi naturale.

Cel mai important obiectiv turistic din zonă, Muzeul „Haszmann Pál”, care funcționează ca unitate externă a Muzeului Național Secuiesc, din Sfântu Gheorghe este un muzeu etnografic în aer liber, care prezintă elemente din patrimoniul de arhitectură populară din județul Covasna, inclusiv stâlpi funerari de piatră și de lemn, precum și meșteșuguri populare tradiționale și expoziții de artă populară și de istorie locală. Are o colecție de mașini agricole prcum și una de sobe din fontă.

Mai multe detalii...

Csernaton

ATRACŢII EVENIMENTE
HARTĂ E-BROŞURI
VisitCernat © 2014. Toate drepturile rezervate.